Informatie

Ons appartement ligt in de kleine badplaats Playa Paraiso, vlakbij La Caletta met zijn vele restaurantjes en Del Duque met prachtige stranden en shoppingcenter. Je vindt er de rust van de natuur, de zee en dit in een prachtig complex. In de buurt vindt u een kleine supermarkt en verschillende restaurantjes. De openbare bussen van Titsa hebben een halte op 100m van het complex.De autosnelweg TF-1 ligt op slechts 5min rijden. En op 20min staat u op de luchthaven.

Ticket boeken

Kijk dan zeker op Ryanair.com, jetairfly.be of Brusselsairlines

Auto huren

Je kan bij verschillende maatschappijen een auto huren bv. autoreisen.es, cicar.es. U kan vanuit België een auto reserveren zonder voorschot te betalen. Op de parking van de luchthaven Reina Sur kan dan uw wagen oppikken om naar uw bestemming te vertrekken. Let wel op, je kan enkel betalen met een kredietkaart.

Bezienswaardigheden

Siam Park

Dit waterpretpark is gelegen in de toeristische badplaats Costa Adeje op 18,5 hectare. Siam Park is een reproductie van het Thaise Koninkrijk en alle attracties hebben dan ook Thaise invloeden. Vuurspuwende draken en tempels in Thaise bouwstijlen kenmerken dit waterpark.

http://www.siampark.net/index.php/en/

Siam Mall

Op 23 mei 2015 is het winkelcentrum Siam Mall geopend naast het Siam Park op een oppervlakte van 25.000 m². Dit winkelcentrum is in dezelfde stijl gebouwd als het Siam Park, heeft 77 winkels en meer dan 1100 parkeerplaatsen. U kan naar daar gaan met de gratis bus van Siam Park/Mall. Deze dubbeldekker kan u oppikken in Los Christianos, Las Americas en Costa Adeje.

http://ccsiammall.com/

El Teide

El Teide of Pico del Teide is de grootste vulkaan van het eiland Tenerife, een van de Canarische Eilanden.

Met zijn 3718 meter boven zeeniveau en 7000 meter boven de zeebodem is het de hoogste berg van Spanje. In hoogte vanaf de zeebodem is de Teide de derde vulkaan van de wereld. Deze vulkaan wordt als 'slapend' beschouwd.

De Teide is een jonge vulkaan.

De vulkaan en het omringende gebied meet 18900 hectare en wordt het Parque Nacional del Teide genoemd. De laatste uitbarsting in het park werd geregistreerd in 1909. Het park ligt gemiddeld op circa 2000 meter boven de zeespiegel. . Sinds 2007 is dit gebied opgenomen in de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Het park is met de auto goed te bereiken. Door het park loopt de autoweg TF-21 die langs diverse uitzichtpunten en wandelroutes voert. Bij de ingang van het park aan de oostkant ligt het bezoekerscentrum El Portillo. Hier is een kleine tentoonstelling over het park en een botanische tuin met lokale plantensoorten. Een kabelbaan, de Teleférico, brengt de bezoeker naar het platform La Rambleta op 3555 meter hoogte, vlak onder de top van de Teide. Voor het verder beklimmen van de top is toestemming vereist.

Verdere info zoals tarieven van de Teleférico vind u op de website:

https://www.volcanoteide.com/es

Loro Parque

 (Spaans voor papegaaienpark) is een dierenpark en plantentuin in Puerto de la Cruz op Tenerife(Spanje).

Het park werd in 1972 geopend en richtte zich aanvankelijk alleen op papegaaien, maar in de loop der jaren is er een groot aantal andere dier- en plantensoorten bijgekomen. Het park is vandaag de dag vooral bekend van de zeedieren, zoals orka's, dolfijnen en zeeleeuwen. Het park is in die tijd gegroeid van de originele 1,3 naar 13,5 hectare. Het park bevat het grootste dolfijnenshow-aquarium van Europa, het grootste indoor pinguïnverblijf ter wereld, en de langste aquariumtunnel van Europa. De eigenaren van Loro Parque hebben in het zuiden van het eiland ook een park aangelegd, een waterpark genaamd Siam Park, dat werd geopend in 2008 en claimt het grootste waterpark van Europa te zijn.

Met de orka's, dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien worden dagelijks voorstellingen gegeven

http://www.loroparque.com/

Los Gigantes

Los Gigantes is een plaats aan de westkust van het Canarische eiland Tenerife. Los Gigantes staat vooral bekend om de imposante reusachtige rotsformaties (Acantilados de Los Gigantes) die oprijzen boven zee, welke ten noorden van Los Gigantes liggen. De plaats heeft haar naam ook te danken aan deze reuzen (Los Gigantes = de reuzen). Op sommige plaatsen rijzen deze rotsformaties tot wel 800 meter boven de zeespiegel. De plaats zelf heeft een grote, rechthoekige afgesloten zeejachthaven, ommuurd door een betonnen wal, vanwege de ruige zee en golven die hier zich bevinden.

Tussen de haven en de hoge rotsen ligt een klein lavastrand, Playa Los Guios. Aan de haven ligt een weg met een boulevard met een tal van restaurants. Vlak bij de haven ligt een vrij toegankelijk zwembad, die uitkijkt over zee en de rotsen van Los Gigantes.

Los Gigantes is een toeristische trekpleister van het eiland en dat is ook te merken aan de talloze winkeltjes en de drukte, vooral rondom de haven.  Ook zijn er vanuit de haven rondvaarten mogelijk langs rotspartijen of verder de oceaan op om bijvoorbeeld dolfijnen en walvissen te bekijken.

http://www.flipperuno.com/

El Puertito

El Puertito ligt op 2,1km van ons appartement. Met de wagen bent u er op 5 minuten, te voet duurt het 30 min. Wanneer u naar El puertito rijdt of wandelt zal u ondervinden dat het steeds naar beneden gaat. Het is het eerste strandje dat u tegenkomt wanneer de zee rechts van u ligt. Het is nog echt een ongerept stukje Tenerife. Er staan maar enkele authentieke huisjes waartussen een wandelwegje is. Wanneer u dit verder volgt tot aan de volgende inham komt u aan een naaktstrandje. Aan het strand van El Puertito zelf is ook één bar/restaurant waar u overdag iets kan eten en drinken.

De Masca kloof en Barranco del Inferno

Beide zijn gebieden waar je al wandelend kunt genieten van de natuur. Daarbij is de wandeling door de Masca kloof veel zwaarder dan die door de Barranco del Infierno, die voor een gemiddelde wandelaar goed te doen is. Trek wel goede wandelkleding en wandelschoenen aan en zorg voor een flesje water voor onderweg. Via het bergdorpje Adeje kom je bij de ingang van de prachtige, diep uitgesneden Barranco del Infierno, de hellekloof. Achter restaurant Otelo is een trap die je naar het wandelpad brengt. Van hieruit heb je meteen een mooi zicht op de kloof. In zo’n 2 ½ uur wandel en klim je naar de grootste waterval van Tenerife, ondertussen veelvuldig genietend van dit geweldig mooie natuurgebied. Het aantal bezoekers dat per dag toegelaten wordt, is beperkt. De afdaling in de kloof van Masca naar de kust toe kun je het beste met een excursie onder begeleiding van een gids maken. Je start in het piratendorp Masca van waaruit je een prachtig vergezicht hebt op de omgeving. Stevige wandelschoenen en een paar flesjes water zijn een vereiste. Tijdens de wandelroute, die zo’n 4 uur duurt, overbrug je een hoogteverschil van zo’n 600 meter. Je daalt af naar beneden via enorm grote rotsblokken en moet je ogen goed op de grond houden, want anders val je. Sta dus af en toe even stil om van de natuur te genieten. Uiteindelijk kom je bij een klein rotsachtig strandje, waar je door een boot weer opgehaald wordt en in 20 minuten naar Los Gigantes gebracht. Tijdens het wachten op de boot, kun je nog even lekker zwemmen. Het is een indrukwekkend dagje uit vanwege de inspanning van het wandelen en de prachtige natuur waar je doorheen wandelt.